Cine vine cu mine la ”I am the rocker”?

Condimente culturale

unnamed

Update legat de festival, ce a ramas din el si cine unde-canta, conform informatiilor primite de la organizatori (multumesc, Make,  pentru informatii )

 • Vineri, 3 iulie – warm-up party oficial: în clubul Silver Church, alături de toboșarul Mike Terrana (Tarja Turunen, Axel Rudi Pell) și trupa sa cărora li se alătură Ovidiu Ioncu Kempes. Accesul se va face pe baza abonamentelor și a biletelor pe zile valide, iar pentru cei care nu dețin abonamente/tichete pe zile la festival, prețul va fi de 50 de lei. Porțile clubului se deschid la ora 19:00, show-ul urmând să înceapă la ora 21:00.
 • Sâmbătă, 4 iulie – Silver Church : Black Star Riders (The New Thin Lizzy), Arkona, Hatemode. Accesul va fi gratuit pentru posesorii de bilete pe zile și abonamante. Cei care nu și-au achiziționat bilet la festival până acum, vor putea cumpăra bilete la intrare la prețul de 100 de lei. Porțile se deschid la ora 19:30, iar show-ul este programat să înceapă la ora 20:00.
 • Duminică, 5 iulie –  Silver Church : noaptea metal-ului românesc, fanii putând lua parte la concertele unora dintre cele mai de seamă trupe ale momentului: Kistvaen, Goodbye To Gravity, Days of Confusion și Negative Core. Porțile se deschid la 19:00, show-urile vor începe la 20:00.

Așadar, fanii vor avea acces la toate evenimentele de mai sus în baza biletelor pe zile sau a abonamentelor achiziționate pentru I AM THE ROCKER, dar își vor putea recupera și contravaloarea biletelor integral, după desfășurarea concertelor enuntate mai sus. Mayhem, Carcass, Skindred, Kamelot, Soulfly și toate celelalte trupe participante regretă că vor rata întâlnirea cu fanii la București. Capul de afiș al festivalului, Dream Theater, și-au exprimat și ei regretul dar se vor întoarce în 2016, iar biletele achiziționate pentru I AM THE ROCKER rămân valabile și pentru acest concert. Managementul formației Dream Theater încurajează fanii să păstreze biletele pentru 2016 care se anunță a fi unul fabulos pentru trupă.

Tototdată, dorim să le mulțumim plătitorilor de bilet pentru susținerea pe care o manifestă față de mișcarea rock și metal și ne pare rau pentru această situație nefericită. Mulțumirile noastre nu se rezuma la cuvinte, ci și la fapte astfel că le vom oferi celor care si-au procurat abonamente la festival, intrare gratuită la concertele Cannibal Corpse, Black Label Society, HIM + The Aristocrats sau Tony Macalpine (ultimele două la alegere), iar cei care dețin bilete pe o zi vor putea alege 2 show-uri la alegere dintre cele enunțate mai sus, aceștia trebuind doar să prezinte biletul valid achiziționat pentru I AM THE ROCKER.

Cei care doresc să își recupereze banii o pot face prezentând biletul valid la punctele de vânzare din rețeaua Eventim de unde și le-au cumparat.

Acum niște timp mi-am făcut curat în CD-urile de acasă. Am descoperit aici, printre sutele strânse de-a lungul timpului, unele care au cu ele amintirea unor ani de liceu presărați din plin cu rock. Cd-uri în format MP3 pe care găsești un mix alambicat de progresiv, metal, alternativ, punk. Recunosc, de atunci până acum m-am orientat mai mult spre zona de jazz-blues-clasic de ascultat în timpul liber, dar o parte din mine a rămas fan dedicat de rock. Motiv pentru care atunci când sunt concerte și festivaluri mișto din zona asta îmi vine să țopăi de bucurie și apoi să zic ”hai și aici”, chiar dacă în garderoba mea nu mai există tricouri negre 🙂

I am the rocker se anunță un festival mișto de la prima sa ediție, ce se va întâmpla weekend-ul ce vine, pe 4-5 iulie, la Romexpo. Line-up e unul care strânge cam toate genurile de rock ce vă trec prin minte, numai bine ca fiecare de se simte rock într-un fel sau altul să se poată bucura. Metalul progresiv care a scris istorie al celor de la Dream Theater e cel care mi-a atras primul atenția (ce să-i faci, încă mă întorc la clasici când e vorba de rock :)) ), însă nu sunt de ratat nici cei de la Skindred (cu mixurile lor de metal, punk, alternativ și reggae, condimentat atât cât trebuie cu niște drum and bass sau dubstep), Soulfly ( unde responsabil cu vocea e nimeni altul decât Max Cavalera, adică fondatorul și vocea de la Sepultura), sau rușii de la Arkona ( nu prea știu cum să denumesc ce cântă ei, iar nenea Google e blocat. Să zicem că-i un fel de folk-metal, iar muzica lor are tot felul de instrumente tradiționale rusești și inspirații de folclor slav). Bonus personal: Celelalte Cuvinte. De-ai casei, dar nu i-am ascultat nicicând până acum live, și dincolo de faptul că fac parte reală din istoria muzicii din România, fac parte din istoriile mele personale, și abia aștept să îi văd pe scenă.

Iar o chestie care mi se pare și mai faină la festivalul ăsta e că vrea să aducă participanții la un alt nivel. Să-i facă să se simta în centrul atenției, că doar ei sunt cei pentru care vin trupele. Așa că s-au organizat corespunzător și au pus la cale tot felul de concursuri de tipul bungee-jumping și tiroliană deasupra mulțimii, pogo contest, Beer championship, Best dressed rocker (lista întreagă e pe site, și tot acolo vă și puteți înscrie la ele). Dacă obosiți și vreți o pauză, va exista o zonă de lounge (numai bună pentru o bere rece și un strop de liniște). Nici măcar de mâncare nu trebuie să vă faceți griji, că organizatorii cei simpatici au luat în calcul asta și vă pun la dispoziție un food-court cu…de toate 🙂 Apa plată va fi oferită gratis participanților, ceea ce mi se pare un lucru bun tare, iar de veniți cu bicla sau cu motorul aveți parcare specială.

Eu o să fiu prezentă la festival, cu sareadinbucate la pachet (am fost amenințați cu zona specială de bloggerit, cu wi-fi și alte cele 🙂 ). Și am de dat 3 invitații duble pentru voi, că fiți intrați și voi în spiritul ”I am the rocker”.

Ce aveți de făcut? Păi e simplu: îmi spuneți într-un comentariu de ce vreți la festival (poate să fie pentru o trupă, poate să fie mașina plină de bere pusă în concurs), iar eu aleg câștigătorii. Și ne întâlnim să povestim un pic în zona de lounge, să-mi spuneți cum vi se pare și ce vă doriți de la următoarea ediție 🙂

Termenul limită de înscriere în concurs este miercuri, 01 iulie, iar eu voi anunța cu cine beau o bere în weekend joi.

Hai să ne vedem sănătoși, cu vreme bună și chef de rock!

 

Written by Oana

9 Comments
 1. Ana Q.

  Eu o sa fiu sincera si o sa spun ca mi-as dori sa particip pentru Dream Theatre. Ii ascult inca din liceu si nu am apucat sa merg la niciun concert de-al lor, din pacate!

 2. Gabi

  M-as bucura sa obtin o invitatie, dar nu pentru mine ci pentru fiica prietenului meu…o pustoaica simpatica de 14 ani, un copil care joaca intr-o trupa de teatru din Sighisoara, picteaza si asculta rock.

 3. Alin

  Anul trecut am vazut Sepultura 🙂 Ar fi pacat sa nu il vad pe Max live! Soulfly! \m/

 4. Mishu39

  Soulfly, dream theater, skinred all into one, chiar trebuie sa spun mai mult?

 5. amaliamarianda

  Eu vreau sa merg pentru ca amintiri din liceu, pentru ca prezent si energie, pt ca mi-e dor de un concert asa si pt ca bereeeeee! 😀

 6. miruna

  Dream Theater … si pentru starea de “tinerete” 😉

 7. Lavinia

  Dream Theateeeeeeeeer!!! (da, sunt disperata)

 8. Andra

  Skindred sunt geniali live!

 9. Adriana Iugulescu

  Buna Oana, iti dai seama ca nu te pot lasa singura la un asemenea eveniment 😀 ( se anunta un festival misto, nou, care de la prima editie aduce nume mari) …mi ar face placere sa ne revedem la o bere (sau mai multe – poate castigam masina plina cu bere) si sa ii ascultam pe cei de Soulfly, Dream Theater ( pe care din pacate pana acum i am ratat), Celelalte Cuvinte etc….pe cei de la Kamelot i am revazut la Kavarna w/e trecut ( au fost tari!)…deci, daca cumva se gaseste o invitatie si pentru mine te insotesc cu drag 🙂

Leave a Reply

%d bloggers like this: