Escapade. Muzicale.

Condimente culturale

Periodicitate. Evoluție. Regăsire.

Cuvinte puține despre un concert al unei trupe pe care o ascult de mult (să tot fie vreo 7 ani), la al cărei prim concert am ajuns târziu, pe care nu o ascult constant, ci doar atunci când am nevoie de evadări (adică atunci când am timp să îmi pun căștile în urechi, să ascult albumele în liniștea minții mele, să mă bucur de note, versuri, semnificații personale). Trupa în cauză e byron, și încă nu știu prin ce rețetă magică concertele lor reușesc să mă rupă de concret și să mă umple de tone de energie.

Au crescut muzical enorm în acești ani de când îi ascult și îi urmăresc, au evoluat frumos, au construit concepte muzicale, și ceea ce pe mine mă fascinează și mă face să îi iubesc foarte mult este că albumele lor au povești (dacă vreți să vă deconectați câteva minute vă recomand să citiți poveștile lui 6fingers despre artwork-ul de la ultimul album, Eternal Return – sunt savuroase, amuzante, și sunt un exemplu foarte mișto de răbdare, creativitate și punerea într-o formă concretă a unor construcții imaginare).

Stăteam vineri și fredonam Losing control după ce am plecat de la concert. Râdeam înainte cu Siameza că știu piesa asta dinaintea erei noastre (adică de dinainte să ne descoperim, tot pe cale muzicală). În mintea mea stăteau toate momentele când am ascultat piesa asta la maxim, și toate concertele la care am dansat pe ea. Și am realizat că în tot timpul acesta și-a păstrat puterea de mă aduce pe linia de plutire. Doar că de la modul în care am recepționat-o prima dată, trimisă pe Yahoo Messenger (mai țineți minte, epoca de dinainte de FB), până acum o simt mereu altfel. Atunci, purta cu ea toți nervii prăjiți într-o non-relație de care mă agățam. Acum, poartă cu ea toate momentele de evadare, alea de întâlniri norocoase, clipele în care am avut curajul de a lăsa experiențele să mă definească fără a încerca să le aloc o determinare proprie.

Vă las trei piese, din trei perioade diferite byron. Fiecare din ele are legătură cu acele concepte de mai sus. Fiecare le lipește cum dorește.

O săptămână cu evadări frumoase să aveți!

 

 

 

Written by Oana

Leave a Reply

%d bloggers like this: