Lucrurile bune vin dacă le ceri

Povestile mele

(despre minunile mici, oamenii mari, clipele de fericire pură. Despre o zi magică, așa cum a văzut-o unul din oamenii care au făcut-o așa).

În urmă cu vreo lună le-am menționat în treacăt că merg să înot. Se întâmpla într-o seară de miercuri, la Fabrica de Catarat. Cui, mai exact? Copilașilor cu deficiențe de auz/vedere de la Climb Again pe care îi asist să se cațere.

Flavius, unul dintre ei, vigilent, a pescuit pe loc cuvântul ”bazin”. Imediat a urmat întrebarea: ”Doamna, da’ pe noi când ne luați la bazin?”. Întrebarea s-a repetat apoi ca un refren săptămână de săptămână la fiecare antrenament. Am încercat să-l amân: ”Nu acum, la vară, când se face mai cald” ș.a.m.d. … Dar Flavius, perseverent (pe deasupra), mi-a tot repetat refrenul, până când…

…M-am gândit… ce-ar fi dacă m-aș duce la managerul clubului unde înot, să îi povestesc despre Climb Again și să-l întreb dacă ar fi de acord să primească câțiva copilași împreună cu însoțitori timp de câteva ore la bazin.

Nu doar m-am gândit, dar chiar așa am și făcut – cu puține emoții, recunosc. Emoțiile, însă, mi-am dat seama după, nu-și aveau rostul, întrucât discuția a decurs firesc, cu un om deschis către dialog și toleranță.

Clubul cu pricina este WorldClass Downtown.
Așadar, ieșirea la bazin chiar a avut loc, astăzi, de Ziua Internațională a Fericirii. Le mulțumesc pe această cale managerului de club Dan Mihai Ciornei, salvamarului și tuturor angajaților WorldClass care au facilitat o experiență extrem de plăcută pentru șase copii cu deficiențe de vedere care s-au bucurat de prima interacțiune cu apa într-un bazin.

Le mulțumesc și colegilor mei de la Climb Again, lui Claudiu, pentru sprijinul în ceea ce privește detaliile logistice și însoțitorilor Oana, Raduu și Matei pentru atenția, dedicarea și pasiunea cu care au avut grijă de copilași.

Închei cu o dedicație muzicală.
Melodia de mai jos spune că lucrurile bune vin dacă le-aștepți.
Eu aș plusa nițel și aș spune că, mai degrabă, lucrurile bune vin dacă le cer 🙂

Cu bine 😉
Wanda
voluntar Climb Again

Written by Oana

Leave a Reply

%d bloggers like this: