Înot pentru cățărat la #Swimathon 2016 (4)

Povestile mele

(restul episoadelor)

Am intrat în ultima săptămână de dinainte de Swimathon. În ultimele zile nu am ajuns la antrenamente și piciorul meu nu s-a comportat prea frumos.

Chiar și așa, la ora la care scriu, echipa mea a strâns 6100 de lei, iar pe pagina de proiect s-au strâns 7675 lei. Scriu și aici mulțumesc tuturor celor care ne susțin, fiecare donație și fiecare gând bun au contat mult. Și vor conta și mai mult.

Miza cea mai importantă în activitatea Climb Again nu este numai participarea la acest Campionat Mondial. Ci faptul că ne dorim să integrăm acești copii minunați într-o lume normală. Nu ne dorim ca ei să fie caracterizați de bolile lor (orb, surd, autist), ci de faptul că sunt capabili de lucruri extraordinare. La fel ca fiecare dintre voi. Sau dintre noi. 

Oana Duma

….

Și totuși, de ce e atât de important să participăm la Campionatul Mondial de Paraclimbing (în traducere, Campionatul Mondial de Cățărat pentru persoane cu dizabilități)?

Ne-am propus că mergem la Paris cu 2 tineri nevăzători (vârsta minimă de participare este 16 ani). O să vă fac cunoștință cu ei pe blog în viitorul apropiat.

Suntem conștienți că suntem la început, sunt prezenți la o asemenea competiție oameni care fac asta de ani de zile. Chiar și așa, în cele câteva zile de participare acolo putem să vedem cum fac alții lucrurile, cum evoluează sportivii, cum se amenajează traseele, ce se întâmplă la nivel de federații sportive.

 

Mergem să învățăm. Să facem lucrurile mai bine decât le facem acum.

Mergem să pregătim terenul. Pentru cei mici și extrem de talentați, care vor putea ajunge acolo peste 2-3 ani. Și care vor lua medalii atunci (da, nu e o posibilitate, e o certitudine)

Mergem pentru că voi ne ajutați să facem asta. Și vom scrie un pic de istorie cu asta.

Donează și susține-mă în echipa LOS ESCALADORES  la Swimathon București 2016.

# Prima Echipă Românească la Campionatul Mondial de Paraclimbing 2016
http://swimathonbucuresti.ro/swimathon/index.php/profil-echipe?profil=61

 

Written by Oana

Leave a Reply

%d bloggers like this: