Înot pentru cățărat la #Swimathon 2016 (5)

Povestile mele

De fapt, de data asta nu am înotat, ci am gătit (că cică nu degeaba are blogul ăsta numele pe care-l are 🙂 ). E o idee de fundraising care pentru noi s-a dovedit productivă, zic că e bine să povestesc mai pe larg despre ea.

Când am cooptat-o pe Ștefi în proiectul Swimathon, ea a venit cu ideea de a face o dimineață cu prăjituri la birou. De fapt, să montam la parterul clădirii un mini-stand cu prăjituri făcute de noi, și să le vindem contra unor donații fixe pentru super-echipa LOS ESCALADORES. Am primit ok-ul de la clădire pentru data de 30 iulie,  o minune de femeie (Loredana pe numele ei) ne-a ajutat cu toate ingredientele, am făcut liste, ne-am pus pe treabă. Dacă nu vreți să citiți ce am gătit eu și care au fost rezultatele  vi le spun de acum :P.

Am avut la stand următoarele: cheseecake, pahare cu lemon curd si zmeură, brioșe tot cu zmeură, pahare cu cremă de mascarpone și un sos de caise,piersici și nectarine (contribuția mea) + negrese și băscuțe cu brânză (contribuția lui Ștefi). Rezultatul: 800 de lei în o oră de vânzări, depuși deja în contul echipei noastre.

Până la poveste cu prăjiturile, vă las și o poză cu super-echipa de ”seniori” Climb Again, dintre ei vom selecta echipa care va merge la Mondialele de Paraclimbing de la Paris. Da, scriem un pic de istorie pentru persoanele cu dizabilități din România cu ajutorul vostru.

team

 

Experimentul meu a primit numele #mareaprajitureala și s-a desfășurat în minunata bucătărie în care abia încap trei oameni, la temperaturi înalte, răcite doar de un pahar de vin roze 🙂 Ca de obicei, nu am reușit să mă organizez prea bine din timp, am profitat totuși că ieri am avut câteva ore libere și am pregătit unele lucruri (crema de mascarpone, aluatul de brioșe) înainte de antrenamentul de la Fabrica de Cățărat. Procesul efectiv de gătit s-a desfășurat după ora 22:00, s-a încheiat pe la 3 dimineața, și probabil bucătăria mea ar fi fost un dezastru total dacă nu aveam niște mâini de ajutor pe lângă mine (mulțumesc :D)

Paharele cu lemon curd au fost inspirate de Mazilique, și după ce am terminat să le ansamblez și am gustat din cremă am înțeles de ce spunea la un moment dat că poate să creeze dependență crema asta. E așa aromată, și răcoritoare, și un pic dulce…și în combinația cu zmeura mi se pare desertul ideal de vară. Crema de mascarpone tot de la ea e inspirată, doar că la mine nu a mai ajuns pe o tartă, ci s-a împrietenit cu niște sos de caise și nectarine, cu bucăți de fructe cu tot. Adevărul e că m-am inspirat destul de mult din rețelele ei, am gătit cu paharul de roze rece lângă mine, țin să-i mulțumesc că blogul ei e atât de fun și colorat că m-a ajutat să îmi fac planul de prăjituri repede-repede.

Cheesecake-ul era o rețetă testată, are o poveste simpatică legată tot de cățărat. La ultima ieșeselă la stâncă de anul trecut era ziua Valentinei, unul din oamenii ăia frumoși care mi-au devenit prieteni de când mă joc eu pe prize și un suport moral incredibil în perioadele mele proaste. Am plecat cu prăjitura de acasă, l-am servit la faleză. A avut succes atunci, am zis că merită re-editat, mai ales că era cu poveste în spate. Rețeta inspirată de aici, cu mici ajustări. Confirm că e cea mai simplă rețetă posibilă 🙂 .

Brioșele trebuiau să fie pandișpan cu fructe, mi-am dat seama că e mai greu cu împărțitul lui, l-am transformat. Au la bază o rețetă din aia clasică cu (x ouă, n linguri de zahăr, n linguri făină etc). Evident, am ars o serie, le-am lăsat în bucătăria de la birou oricum 🙂 Restul au ieșit frumos, combinația cu zmeură congelată a arătat chiar bine. Din auzite, cică au fost și bune.

A fost fun tot experimentul. Și-a atins scopul. Cred că o să mai fac (musai-musai să îmi fac o oală de lemon curd numai pentru mine). Mai ales dacă ai oameni simpatici aproape, vinul rece, și un scop în spate.

Azi e ultimul antrenament înainte de sâmbătă. Swimathon 2016 se termină în curând pentru mine, vă mulțumesc tuturor celor care ați donat, celor care mi-ați fost alături în povestea asta moral (și uneori cu sticle de prosecco), care mi-ați scris, care ne faceți povestea cunoscută.

Îmbrățisări și vă aștept sâmbătă de la 12:00 să ne susțineți live 🙂

Donează și susține-mă în echipa LOS ESCALADORES  la Swimathon București 2016.

# Prima Echipă Românească la Campionatul Mondial de Paraclimbing 2016
http://swimathonbucuresti.ro/swimathon/index.php/profil-echipe?profil=61

 

Written by Oana

Leave a Reply

%d bloggers like this: