Drumuri spre mare (Blogal Initiative)

Povestile mele

Mie îmi place să plec. #fugadeacasa nu e doar o formă de a îmi prezenta descoperirile de drum pe Instagram, e o stare. Iubesc perioada de primăvară-vară tocmai pentru deschiderea de drumuri cu care vine la pachet: stânci noi de cățărat, apusuri prin colțuri de țară, zilele de vară când pot sta să adun soarele strop cu strop pe o plajă simpatică. Drumuri care aduc cu ele energia oamenilor care le însoțesc.

Matematică simplă. O cunosc pe Siameză (numele ei este Raluca) pe vreo 9 ani (cu un plus sau minus de câteva zile). Timp în care eu am terminat facultatea si am ajuns în corporație și ea ajuns la doctorat. În perioada asta am avut cel puțin 3-4 plecări pe an împreunăm, din care măcar 1-2 la mare. De la weekenduri fugite de acasă, la plimbări pe plajele din Thassos, de la escapade ”între fete”, până la plecări în gașcă, Siameza mi-a fost alături în majoritatea nebuniilor experimentate în perioada asta. Concluzia, după toată perioada acesta, este că am descoperit unul dintre partenerii ideali de drum mai lung sau ba: de la a îmi suporta accesele de karaoke în mașină (ba mai mult, mai are grijă să mă și acompanieze), până la a veni cu o sticlă de cafea caldă sau a îmi aduce aminte să luăm câte o pauză.

mare3

Ne-am întâlni, cândva, două călătoare, și de atunci avem grijă să împărțim călătoriile împreună. Suntem diferite din vreo o mie și ceva de motive. Raluca e cea calculată și care aranjează totul din timp, eu îmi fac bagajul mereu cu 3 minute înainte să ies pe ușă. Raluca se bucură asimilând totul în ea, eu sunt un fel de titirez care țopăie non-stop. Raluca are somnul ca un fulg ce se poate re-aranja la fiecare zgomot, eu pot dormi buștean dacă sunt obosită și lângă o scenă pe care urlă muzica de punk post alternativ combinată cu death metal (does this even exist?). Raluca e cea aranjată, eu sunt aia care e în stare să iasă din casă și în pijamale. Evident, așa cum găsim calea de mijloc și în viața de zi cu zi, cam așa găsim calea de mijloc și când e vorba de plecări. Așa că drumurile noastre se întâlnesc, de cele mai multe ori, fix acolo unde trebuie.

Anul acesta am fost deja la mare împreună. Cu cortul. Ceea ce a fost o premieră în excursiile noastre. Premiera absolută ar fi să ajung cu Siameza într-un week-end în Vamă. Pe de o parte pentru că nici eu nu am mai fost de ceva timp, și mi-e cumva dor de energia aia nebună de acolo. Pe de altă parte pentru că ar fi distractiv să împărțim un loc de cort. Soluția ideală să ne împace pe amândouă e campingul Sandalandala.

mare2

 

Și cum tot croșetam noi la ideea plecării, am zis să răspundem la provocarea lansată de Blogal Initiative, de a răspunde care-i produsul fără de care nu am pleca la mare în vara asta. Ca să fie și mai distractiv, eu încerc să găsesc produsul Siamezei, și ea pe-al meu (vom reveni cu un articol pe tema asta). No….asta da provocare. Evident că primul răspuns care îmi vine în minte e costumul de baie, dar parcă prea e la îndemână. Prosoapele de plajă le împărțim, cu geanta de plajă vine ea, o traistă de ținut chestiile esențiale și mici aduc eu. Dar, una peste alta, Siameza mea nu ar pleca la mare fără o…jachetă. Pentru că Siameza e prevăzătoare și organizată. Pentru că știe că cel mai probabil o plecare la mare înseamnă și niște plimbări nocturne pe malul mării, sau o bere savurată pe îndelete la vreun bar de lângă plajă. Pentru că, probabil, la un moment dat eu o să dansez până la epuizare într-o bluză flu-flu și jacheta ei o să îmi țină de cald. Pentru că e ultimul lucru la care te gândești când te gândești la mare, dar care te salvează de o răceală.

Și că tot vorbim de drumuri la mare, cum au mai rămas fix 13 zile până la operația subsemnatei și un week-end numai bun de prins răsăritul, cei de la Zorile Store vin cu o idee tres simpa: orice cumpărătură pe de site-ul lor te poate împacheta și trimite fix în campingul Sandalandala, pentru un week-end, și cu vreo 7 prieteni, ca să faceți o petrecere de final de vară. Hmmm….să văd acum oare ce o alege Siameza pentru mine, dacă e de acord cu alegerea mea și cine știe, poate ne vedem la o bere în Vamă 🙂

mare1

(articol scris în cadrul campaniei Care-i produsul fara de care n-ai putea pleca in vacanta la mare? De pe Blogal Initiative)

 

Written by Oana

1 Comment

Leave a Reply

%d bloggers like this: