#fugadeacasă prin București – Pâine și Vin

Cămara cu plimbări

paine si vin final

#fugadeacasă a fost, la început, legată de plimbări. Mai lungi sau mai scurte, mereu în afara Bucureștiului. Între timp, a devenit o stare, și este legată de acele experiențe prin care descoperi locuri faine. Uneori, chiar printre gri de asfalt.

Pâine și vin este un loc în care e de ajuns să vii o dată și te îndrăgostești iremediabil. Sau așa l-am perceput eu, într-o miercuri seară târzie.

E acel loc unde vrei să ieși la o poveste cu prietena cea mai bună, e perfect pentru când strângi oameni dragi în jurul tău, e ideal pentru o primă întâlnire. Are lumină caldă, cele mai frumoase clopote ceramice, și o atmosferă de liniște care se potrivește cu ideea în jurul căreia este construit locul ”Împarte. Împreună”.

Este locul unde vii să împarți pâine gătită chiar acolo (iar selecția din care ai de ales este una care se potrivește cu toate gusturile, și este pregătită chiar acolo, din aluat dospit cu grijă multe ore), în care vii să te bucuri de preparatele scoase din cuptorul din colț (care se joacă cu ideea clasică de pizza, folosind aluaturi din diverse zone ale lumii – de exemplu, eu am testat o varianta de Flăcări Scandinave, o cocă nordică cu secară, ce avea ca topping blue cheese, dovleac, salvie, nucă și prosciutto crudo), în care poți să împarți cu oameni faini nu numai bucuria poveștilor, dar și niște platouri mișto tare ( mi-au atras atenția platoul cu burrata din lapte de bivoliță și cel cu 8 tipuri de brânzeturi , motiv numai bun de revenit).

”Cherry on top” cum spune francezul (sau bomboana pe colivă, cum spune mama) e că împarți toate astea la un pahar de vin, iar vinurile sunt selecții românești (recunosc, pe mine m-a convins să revin un Rose Pinot Noir de la Liliac, un vin descoperit pe un mal de mare acum ceva vreme, dar sunt și alte vinuri pentru care m-aș întoarce).

De ce să revii (dacă pâinea și vinul nu sunt motive convingătoare)? La Pâine și Vin mi-a plăcut mult atmosfera deschisă, faptul că totul este desenat în linii simple (fără a deveni simplist), și care parcă te forțează să iei o pauză de la task-uri, proiecte, agende aglomerate, doar pentru a te bucura de prezența cuiva. E un loc de tras sufletul și bucurat inima.

Să mergeți să vedeți. Să degustați. Și mai ales să vă încărcați cu stare de bine de acolo. Cu recomandarea și a unei rezervări prealabile, știu eu pe cineva care a vrut să meargă acolo duminică seară și era plin 🙂 Cu ocazia asta însă am descoperit cea mai bună înghețată din București, povestesc despre ea în altă zi.

PS: pentru pasionații de design, linii, arhitectură, detalii – designul e semnat de Cristian Corvin.

Poza îmi aparține, e făcută miercurea trecută, dar vă recomand din inimă să mergeți să vedeți locul. Și să-mi spuneți cum vi s-a părut 🙂

 

Written by Oana

Leave a Reply

%d bloggers like this: