Ingrediente pentru 12 brioșe

 

300-400 g căpșuni, spălați, lasați la scur și tăiați cubulețe (puteți folosi ce fructe vă plac)

250 ml apă minerală

120 ml ulei de floarea soarelui

125 g zahăr ( dacă vă plac mai dulci, puteți pune 200 – 250 g zahăr)

360-380 g faină pentru prăjitură

½ pliculeț praf de copt

1 plic zahăr vanilinat (produs sintetic) sau zahăr vanilat (produs natural)

½ linguriță coajă lămâie sau portocală

1 praf de sare

                Ingrediente pentru 12 brioșe

 

Mod de preparare

 

  1. Într-un castron punem apa minerală și zahărul și amestecăm până se topește zahărul.
  2. Adăugăm ulei și pliculețul de zahăr vanilinat, coaja de lămâie și praful de sare
  3. Separat amestecăm faina cu praful de copt și le adăugăm în amestecul menționat mai sus
  4. Punem în tava de brioșe forme de copt din hârtie pentru brioșe
  5. În fiecare formă punem o lingură cu vârf din aluatul rezultat, completăm cu fructe.
  6. Peste fructe punem din nou câte o lingură de aluat
  7. Dacă doriți, deasupra puteți pune fulgi de ciocolată amăruie (de post)
  8. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180° pentru 20-30 de minute, după care facem testul cu scobitoarea

 

Brioșe pufoase cu căpșuni (de post)

01 mai 2020
reteta simpla si gustoasa, briose de post cu capsuni