Ingrediente

 

400 g piept de pui fără os

2 ouă mari

Faină

300 g fulgi de porumb

 

Pentru marinadă aveți nevoie de:

2 căței de usturoi

1 ceapă medie (opțional)

Sare și piper

20 ml de ulei

Zeama de la ½ lămâie

1 linguriță oregano sau curcuma (opțional)

 

 

Mod de preparare

 

  1. Se porționează pieptul de pui în bucăți lunguiețe. Bucățile să nu fiefoarte subțiri pentru că riscați să iasă uscate.
  2. Punem într-un castron 20 ml de ulei, zeama de lămâie, ceapa tocată mărunt, usturoiul tăiat în bucăți, sare, piper. Opțional puteți adăuga o lingutiță de oregano sau curcuma.
  3. Se adaugă carnea peste amestecul menționat mai sus, se acoperă vasul și se pune la frigider pentru cel puțin 2 ore ( ideal este să stea peste noapte).
  4. Pentru a face crusta crocantă pentru pui pregătim 3 vase, unul pentru făină, altul pentru ou și unul pentru fulgii de porumb.
  5. Adăugăm faina, separat cele 2 ouă bătute cu puțină sare și în cel de-al treilea vas fulgii de porumb pe care îi puteți zbrobi fie la aparat, fie îi puteți pune într-o pungă și îi mărunțiți cu un făcăleț.
  6. Scoatem carnea de la marinat, o curățăm de usturoi și o lăsăm să se scurgă într-o strecurătoare.
  7. Dăm pe rând bucățile de pui prin făină, apoi prin ou și prin fulgii de porumb
  8. Punem o cantitate generoasă de ulei la încins intr-o tigaie mai adâncă.
  9. Dăm focul pe treapta medie după ce uleiul s-a încins și adăugăm bucațele de pui. Se prăjesc în mai multe ture. Astfel evităm să scadă temperatura și să avem un pui îmbibat în ulei
  10. Am lăsat bucățile de pui la prăjit (cam 3 minute pe fiecare parte). Pentru următoarea tură se lasă uleiul din nou la încins
  11. Se scot pe servețele de bucătărie care absorb excesul de ulei
  12. Acești crispy de pui i-am servit cu cartofi la cuptor.

 

 

 

                                                                                               Pofta Bună!

 

 

 

 

 

Crispy de pui

01 mai 2020
crispy de pui crunchie