Ingrediente

 

400 g piept de pui fără os

2 ouă mari

Faină

300 g fulgi de porumb

 

Pentru marinadă aveți nevoie de:

2 căței de usturoi

1 ceapă medie (opțional)

Sare și piper

20 ml de ulei

Zeama de la ½ lămâie

1 linguriță oregano sau curcuma (opțional)

 

 

Mod de preparare

 

  1. Se porționează pieptul de pui în bucăți lunguiețe. Bucățile să nu fie foarte subțiri pentru că riscați să iasă uscate.
  2. Punem într-un castron 20 ml de ulei, zeama de lămâie, ceapa tocată mărunt, usturoiul tăiat în bucăți, sare, piper. Opțional puteți adăuga o lingutiță de oregano sau curcuma.
  3. Se adaugă carnea peste amestecul menționat mai sus, se acoperă vasul și se pune la frigider pentru cel puțin 2 ore ( ideal este să stea peste noapte).
  4. Pentru a face crusta crocantă pentru pui pregătim 3 vase, unul pentru făină, altul pentru ou și unul pentru fulgii de porumb.

 

Crispy de pui

01 mai 2020
crispy de pui crunchie